Referenties en opleidingen

Boek over het leven van Hugo en Elisabeth Bos

We hebben van neven en nichten mooie reacties gekregen op het boek.
Ze vinden het heel mooi om zoveel te lezen over hun opa en oma.
Ik ben ook heel blij met het boek!

Iet Bos, Ede, mei 2022

Vier vrienden uit Bergentheim

Huib van der Wal ken ik van eerdere boeken die hij voor ondergetekende en familie heeft geschreven en geproduceerd. Ik denk dan vooral aan het boek ‘W’j bakt graag veule’, over het familiebedrijf Bakkerij Schipper. Dit jaar heeft Huib voor vier vrienden uit Bergentheim een prachtig boek geschreven, vol met herinneringen aan deze vriendschap en ook aan het Bergentheim van na de Tweede Wereldoorlog. Huib heeft op een prettige en empathische manier de gesprekken met ons gevoerd en met heel veel gevoel voor de vrienden en voor Bergentheim de belevenissen in de tekst verwerkt. Het is een prachtig boek geworden, dat in Bergentheim en omgeving enthousiast is ontvangen.

Hans Schipper, een van de vier vrienden, december 2020

Levensverhaal

Tijdens een boottocht op het IJsselmeer met mijn gezin presenteerde ik op zaterdag 16 februari het boek met het levensverhaal van mijn overleden vrouw Ans Bos-de Jeu: ‘Voor altijd in onze herinnering.’ Dit boek heb ik door Huib van der Wal laten maken als blijvende herinnering aan de moeder en oma van mijn kinderen en kleinkinderen. Zij was voor mij een geweldige echtgenote. Wij hebben in grote liefde voor elkaar een goed en dierbaar leven gehad. Ik bedank Huib van der Wal voor de fijne samenwerking en voor het prachtige eindresultaat.

Huib Bos, februari 2019

Mario Versendaal, Scholtens Advocaten: goed leesbare persberichten

,,In oktober 2018 organiseerden wij een bijeenkomst over beter contracteren, samen met enkele partners. Wij konden deze middag ons verhaal kwijt aan zo’n zestig ondernemers. Maar dankzij Huib van der Wal, die van deze bijeenkomst goed leesbare berichten maakte voor de oude en nieuwe media, hebben we nog duizenden extra belangstellenden kunnen bereiken.’’

Dat zegt Mario Versendaal, advocaat bij Scholtens Advocaten in Emmeloord. Hij was één van sprekers. Het ging deze middag onder meer over hoe en waar je een overeenkomst sluit (kan zelfs via de app, mits deze maar duidelijk is en ondertekend), over considerans (waaróm sluit je een overeenkomst) en nog vele andere bouwstenen van een goed contract.

Versendaal ziet zijn rol als advocaat overigens vooral als preventief. In dat kader heeft Scholtens Advocaten onder meer het MKB abonnement in het leven geroepen. Al vanaf een paar honderd euro per jaar (ongeveer de prijs van een goed persbericht) kunnen ondernemers hun contracten juridisch laten scannen. De samenwerking tussen Huib van der Wal en Scholtens Advocaten verloopt altijd prettig. Mario Versendaal: ,,Huib is een slimme man die snel begrijpt wat de essentie van een bijeenkomst is. Hij heeft ook enorm veel achtergrondkennis van regionale ontwikkelingen. Dat zie je allemaal terug in zijn teksten. Als juristen kunnen we natuurlijk zelf ook wel wat op papier zetten, maar schrijven voor de media is toch een specialisme. Ieder zijn vak!’’

Ik ken Huib inmiddels heel wat jaren vanuit mijn functie bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Hij heeft mooie projecten uitgevoerd en initiatieven vormgegeven die de kern van onder andere ‘zorg’ raken en waar wij met veel bewondering aan hebben meegewerkt. Tijdens onze mooie productie van het boek ‘ Golfslag, een uniek verzorgingshuis’, hebben we veel aan de adviezen en talenten van Huib gehad. Hij heeft met zijn gedrevenheid, interviews en uitgewerkte verhalen het fundament, het hart, van het oudste verzorgingshuis van Noordoostpolder (dat helaas moest sluiten) weten te vereeuwigen. Ik ken Huib als een schrijver die over enorme kennis en deskundigheid beschikt, maar ook een zeer betrokken persoon is.

Annette Jansen, strategisch adviseur marketing en communicatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe

In maart 2015 heeft hebben wij een uitgebreid jaarverslag 2014 gepresenteerd. In dat jaar begonnen wij namelijk met onze nieuwe dienst en daaraan wilden wij, onder meer via een uitgebreid en persoonlijk jaarverslag, extra aandacht besteden. Huib van der Wal tekstschrijver heeft ons daarbij geweldig geholpen. Hij heeft op een prettige wijze bestuurders en medewerkers geïnterviewd. En daar inhoudelijk sterke en prettig leesbare teksten over geschreven. De samenwerking verliep zeer soepel. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Huib van der Wal tekstschrijver.

Titia de Boer, hoofd bedrijfsbureau RUD Drenthe

Intercom, Bedrijven Actief Noordoostpolder

“De redactie van onze nieuwsbrief Intercom wordt al meer dan tien jaar tot onze volle tevredenheid door Huib van der Wal tekstschrijver verzorgd. Het bureau is betrouwbaar, komt zijn afspraken altijd na, voelt goed aan wat wij willen communiceren en aan welke informatie onze doelgroep behoefte heeft. Dat levert een vlot leesbare en informatieve nieuwsbrief op.” Rinske Keuning, secretaris Bedrijven Actief Noordoostpolder
“Aanvullende studies: PR en voorlichting (ISW), marketing (ISW), Communicatiemanagement (Windesheim Zwolle), spelling, schrijfstijl en grammatica (VU Amsterdam), masterclass websteksten schrijven (Rob Punselie), masterclass nieuwsbrieven maken (Ann Whiley), masterclass bladen maken (vdBJ/Communicatiegroep Bloemendaal), workshops psychologie en spreken in het openbaar (SIXO Performance Improvement). Diverse cursussen BNI Nederland. Cursus Filosofie Leven en Dood van het Instituut voor Filosofie.Cursus SEO 2016.”
Nevenactiviteiten: Junior Kamer Groot Schokland (1992-2000), Rotary Club Emmeloord (2000-2005), Secretaris Bedrijven Actief Noordoostpolder (1996-2002), mede-oprichter en secretaris Business Club Flevo Boys (2002-2006), teammanager Flevo Boys 1 (2006-2010), bestuurslid en secretaris Club van Honderd Flevo Boys (2009-2017). Oprichter en voorzitter Stichting Voetbalschool Noordoostpolder (2010-2012). Auteur en eindredacteur Canon De Noordoostpolder. Lid BNI Beaufort Noordoostpolder (2012-2015). Tijdelijk lid werkgroep dementievriendelijk Noordoostpolder. Eindredacteur Boerderijenboeken Noordoostpolder, 2018.