Herinneringsboeken, levensverhalen

Uit ervaring weet ik hoe fijn mensen het vinden om hun levensverhaal te vertellen en in boekvorm te delen met hun dierbaren.

Herinneringsboeken en levensverhalen worden in toenemende mate gemaakt. Steeds meer mensen zien de waarde in van het vastleggen van het levensverhaal van de ouders, of het vastleggen van de geschiedenis van de familie. In een groter en killer wordende wereld zoeken mensen warmte en houvast in de kleine wereld om hen heen. Bij familie en vrienden, mensen waar je van houdt, waar je verhalen mee wilt delen. Uit ervaring weet ik hoe fijn mensen het vinden om hun levensverhaal te vertellen en in boekvorm te delen met hun dierbaren.

Herinneringsboek

Een herinneringsboek of levensverhaal is een uniek cadeau voor je vader, moeder, opa of oma: het verhaal van hem of haar, of de familie, professioneel in een boek. Goed geschreven, boeiend, herkenbaar, ontroerend. Door herinneringen vast te leggen houd je dierbaren bij je.

Vraag vrijblijvend meer info aan:


  Je herinneringen vormen een kostbaar bezit. Laat ze niet verdampen!

  Hoe leuk is het om te lezen uit wat voor familie je komt? Wat je ouders en/of grootouders allemaal hebben beleefd. De familie die een deel van je persoonlijkheid heeft bepaald. Hoe boeiend is het om te lezen hoe je ouders of grootouders met elkaar omgingen? Hoe ze spraken, hoe ze in het leven stonden? Natuurlijk is het ook gewoon leuk om de familiegeschiedenis niet te laten verdampen, van het boek te genieten en de familiebanden aan te halen. Familiebiograaf Huib van der Wal kan dit voor u verzorgen. Het vertellen en vastleggen van een levensverhaal kan er ook toe leiden dat mensen nieuwe inzichten krijgen, dat ze bepaalde gebeurtenissen verwerken en loslaten.

  Testimonials

  Boek over Hugo en Elisabeth Bos

  We hebben van neven en nichten mooie reacties gekregen op het boek.
  Ze vinden het heel mooi om zoveel te lezen over hun opa en oma.
  Ik ben ook heel blij met het boek!

  Iet Bos, Ede, mei 2022

  Vier vrienden uit Bergentheim

  Huib van der Wal ken ik van eerdere boeken die hij voor ondergetekende en familie heeft geschreven en geproduceerd. Ik denk dan vooral aan het boek ‘W’j bakt graag veule’, over het familiebedrijf Bakkerij Schipper. Dit jaar heeft Huib voor vier vrienden uit Bergentheim een prachtig boek geschreven, vol met herinneringen aan deze vriendschap en ook aan het Bergentheim van na de Tweede Wereldoorlog. Huib heeft op een prettige en empathische manier de gesprekken met ons gevoerd en met heel veel gevoel voor de vrienden en voor Bergentheim de belevenissen in de tekst verwerkt. Het is een prachtig boek geworden, dat in Bergentheim en omgeving enthousiast is ontvangen.

  Hans Schipper, een van de vier vrienden, december 2020

  Levensverhaal Ans Bos

  Tijdens een boottocht op het IJsselmeer met mijn gezin presenteerde ik op zaterdag 16 februari het boek met het levensverhaal van mijn overleden vrouw Ans Bos-de Jeu: ‘Voor altijd in onze herinnering.’ Dit boek heb ik door Huib van der Wal laten maken als blijvende herinnering aan de moeder en oma van mijn kinderen en kleinkinderen. Zij was voor mij een geweldige echtgenote. Wij hebben in grote liefde voor elkaar een goed en dierbaar leven gehad. Ik bedank Huib van der Wal voor de fijne samenwerking en voor het prachtige eindresultaat.

  Huib Bos, februari 2019

  Familieboerderij Langedijk West-Friesland

  Voorjaar 2015 hebben twee neven en ondergetekende Huib van der Wal tekstschrijver de geschiedenis laten vastleggen van een tweehonderd jaar oude stolpboerderij. De boerderij van mijn voorouders, waar momenteel mijn zoon agrarisch ondernemer is. Huib van der Wal heeft de geschiedenis in een overzichtelijk en goed leesbaar verhaal samengevat, ondersteund door vele foto’s en documenten. We hebben met kinderen en andere betrokkenen in dit project fijn samengewerkt. Het boek vertegenwoordigt een grote emotionele waarde. De familie: broers, zusters, neven en nichten, iedereen is er blij mee.

  Joop Langedijk, Abbekerk

  Bert en Bets Verhage

  In 2013 is het levensverhaal van mijn ouders Bert en Bets Verhage in boekvorm gegoten door Huib van der Wal tekstschrijver. Huib deed dit, in opdracht van ons gezin, op basis van vijf lange interviews met mijn ouders. Die zagen er aanvankelijk wel tegenop, maar vonden het gaandeweg het proces ook leuk en spannend. Huib heeft een goed inlevingsvermogen en stelde mijn ouders op hun gemak. Het uiteindelijke boek is prachtig geworden. De hele familie, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, geniet van het lezen van deze uitgave. Ik kan Huib van der Wal ook bij andere families aanbevelen.

  Nelleke Verhage, Luttelgeest