logo huib van der wal

Referenties en opleidingen

Testimonials

Mario Versendaal, Scholtens Advocaten

,,Huib van der Wal zorgde voor 
een goed verhaal in de media’’

foto mario

,,In oktober 2018 organiseerden wij een bijeenkomst over beter contracteren, samen met enkele partners. Wij konden deze middag ons verhaal kwijt aan zo’n zestig ondernemers. Maar dankzij Huib van der Wal, die van deze bijeenkomst goed leesbare berichten maakte voor de oude en nieuwe media, hebben we nog duizenden extra belangstellenden kunnen bereiken.’’


Dat zegt Mario Versendaal, advocaat bij Scholtens Advocaten in Emmeloord. Hij was één van sprekers. Het ging deze middag onder meer over hoe en waar je een overeenkomst sluit (kan zelfs via de app, mits deze maar duidelijk is en ondertekend), over considerans (waaróm sluit je een overeenkomst) en nog vele andere bouwstenen van een goed contract.


Versendaal ziet zijn rol als advocaat overigens vooral als preventief. In dat kader heeft Scholtens Advocaten onder meer het MKB abonnement in het leven geroepen. Al vanaf een paar honderd euro per jaar (ongeveer de prijs van een goed persbericht) kunnen ondernemers hun contracten juridisch laten scannen.
De samenwerking tussen Huib van der Wal en Scholtens Advocaten verloopt altijd prettig. Mario Versendaal: ,,Huib is een slimme man die snel begrijpt wat de essentie van een bijeenkomst is. Hij heeft ook enorm veel achtergrondkennis van regionale ontwikkelingen. Dat zie je allemaal terug in zijn teksten. Als juristen kunnen we natuurlijk zelf ook wel wat op papier zetten, maar schrijven voor de media is toch een specialisme. Ieder zijn vak!’’

Ik ken Huib inmiddels heel wat jaren vanuit mijn functie bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Hij heeft mooie projecten uitgevoerd en initiatieven vormgegeven die de kern van onder andere ‘zorg' raken en waar wij met veel bewondering aan hebben meegewerkt. Tijdens onze mooie productie van het boek ‘ Golfslag, een uniek verzorgingshuis’, hebben we veel aan de adviezen en talenten van Huib gehad. Hij heeft met zijn gedrevenheid, interviews en uitgewerkte verhalen het fundament, het hart, van het oudste verzorgingshuis van Noordoostpolder (dat helaas moest sluiten) weten te vereeuwigen. Ik ken Huib als een schrijver die over enorme kennis en deskundigheid beschikt, maar ook een zeer betrokken persoon is. 

Annette Jansen, strategisch adviseur marketing en communicatie Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe

In maart 2015 heeft hebben wij een uitgebreid jaarverslag 2014 gepresenteerd. In dat jaar begonnen wij namelijk met onze nieuwe dienst en daaraan wilden wij, onder meer via een uitgebreid en persoonlijk jaarverslag, extra aandacht besteden. Huib van der Wal tekstschrijver heeft ons daarbij geweldig geholpen. Hij heeft op een prettige wijze bestuurders en medewerkers geïnterviewd. En daar inhoudelijk sterke en prettig leesbare teksten over geschreven. De samenwerking verliep zeer soepel. Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Huib van der Wal tekstschrijver.

Titia de Boer, hoofd bedrijfsbureau RUD Drenthe 

Intercom, Bedrijven Actief Noordoostpolder

"De redactie van onze nieuwsbrief Intercom wordt al meer dan tien jaar tot onze volle tevredenheid door Huib van der Wal tekstschrijver verzorgd. Het bureau is betrouwbaar, komt zijn afspraken altijd na, voelt goed aan wat wij willen communiceren en aan welke informatie onze doelgroep behoefte heeft. Dat levert een vlot leesbare en informatieve nieuwsbrief op."

Rinske Keuning, secretaris Bedrijven Actief Noordoostpolder

Aanvullende studies: PR en voorlichting (ISW), marketing (ISW), Communicatiemanagement (Windesheim Zwolle), spelling, schrijfstijl en grammatica (VU Amsterdam), masterclass websteksten schrijven (Rob Punselie), masterclass nieuwsbrieven maken (Ann Whiley), masterclass bladen maken (vdBJ/Communicatiegroep Bloemendaal), workshops psychologie en spreken in het openbaar (SIXO Performance Improvement). Diverse cursussen BNI Nederland. Cursus Filosofie Leven en Dood van het Instituut voor Filosofie.Cursus SEO 2016.

Nevenactiviteiten: Junior Kamer Groot Schokland (1992-2000), Rotary Club Emmeloord (2000-2005), Secretaris Bedrijven Actief Noordoostpolder (1996-2002), mede-oprichter en secretaris Business Club Flevo Boys (2002-2006), teammanager Flevo Boys 1 (2006-2010), bestuurslid en secretaris Club van Honderd Flevo Boys (2009-2017). Oprichter en voorzitter Stichting Voetbalschool Noordoostpolder (2010-2012). Auteur en eindredacteur Canon De Noordoostpolder. Lid BNI Beaufort Noordoostpolder (2012-2015). Lid PR-commissie Sportverkiezingen Noordoostpolder, vanaf 2018.

 


back poldertoren
development by teqz logo